HTML

Orrplasztika, orr plasztikai műtétje

2010.04.09. 15:02 Plasztika

 Az orr csontos-porcos vázának fejlődése a 16-18. életév között fejeződik be. Az orrplasztikát korábban, a kamaszkor vége előtt csak kivételes esetben végzik el. Az orrplasztika vagy a csontot vagy a porcot vagy mindkettőt érinti. Sebésze két lehetőséget tud ajánlani a metszések típusa alapján: zárt vagy nyílt műtétet. A zárt orrplasztika során a metszéseket az orr belsejében ejtik, így nem maradnak látható hegek. A sebész azonban csak mérsékelten lát rá a porcra és a csontra. Mindazonáltal számos sebész kedveli ezt a módszert, és kiváló eredményeket érnek el vele. A nyílt orrplasztikai műtét folyamán az orr bőrét felemelik, ezáltal tökéletes rálátás nyílik a porcra és a csontra. A sebész kis metszést ejt az orrhegy alján, a két orrlyuk között. További metszésekre is sor kerülhet az orr belsejében. A nyílt orrplasztika három hátránnyal jár: (1) az orrlyukak között heg marad, (2) jelentős a duzzanat az operáció után, és (3) a sebész a műtét közben kevésbé pontosan tudja megállapítani, milyen esztétikai hatással járnak majd a változtatások. A heg megmarad, de leggyakrabban észrevehetetlen. 
A nyílt orrplasztika inkább azoknak ajánlott, akiknél az orr deformitása jelentős mértékű, vagy volt már egyéb orrműtétjük, illetve különösen nagy kihívást jelentő problémájuk van. Az előzetes konzultációk során az orvos és a páciens egyezteti nézeteit, esetleg számítógépes tervezésre kerül sor. A páciensnek tudnia kell, hogy min szeretne változtatni, az orvos pedig véleményt alkot arról, hogy vajon a kívánt orrforma illik-e a páciens arcához, illetve, hogy mi az a változtatás, ami kedvezően befolyásolja az összhatást.

Szólj hozzá!

Címkék: orr orrműtét orrplasztika

A bejegyzés trackback címe:

https://orrplasztika.blog.hu/api/trackback/id/tr511907447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása